VALEA CORLATULUI

The counties of Brasov and Covasna are located in the very centre of Romania.
In Brasov, 87% inhabitants are ethnic Romanians.
In Covasna, 76% inhabitants are ethnic Magyars.
This is the story of a clandestine village, built right on the boundary between those two counties. A place without electricity nor water supply with 700 people officially registered at one same house, other 200 people without any official address, and many children without hope of ever receiving an identity card.

In judetul Brasov, 87% dintre locuitori sunt romani. In judetul Covasna, 76% dintre locuitori sunt maghiari. Intre Brasov si Covasna, o vale ingusta intesata de case formeaza un sat care nu exista pe nicio harta, un sat fara nume caruia i se refuza dreptul la identitate. Pentru ca majoritatea locuitorilor sunt romi i se spune "In tiganie". Romii isi numesc asezarea "dincolo de pod", iar autoritatile se refera la el vorbind de "satul din valea Corlatului".
De fapt e doar un loc fara electricitate sau apa curenta, cu sapte sute de oameni oficial inregistrati la aceeasi adresa, cu alti doua sute fara buletin de identitate si cu multi copii fara speranta de a primi vreodata un astfel de act.